Hverdagsmuseet - Søstedvej 19 - 5792 Årslev - 40221275 - else-marie@syssel.dk

Ove Lyth Larsen.

I de år jeg har haft museet her på Hestehavegaard, har jeg fra tid til anden spekuleret over, hvorfor det meste af legetøjet er udpræget pigeorienteret.

Ved en sammenkomst for nyligt, fabulerede jeg over, om det måske var manglende påpasselighed fra drengenes side, jeg mener, endog de skrøbelige papirsdukker er bevaret gennem generationer.

Ove Larsen, tilstede ved bemeldte sammenkomst, indfødt Nr. Søbyboer med en dåbsattest der siger 1942, mente nu nok  at kunne fremvise et og andet stykke legetøj, og ville vende tilbage til det ved lejlighed.

Nu har Ove så været i gemmerne, og det er ikke blevet ved bilerne, som ellers er spændende nok, og meget velbevarede.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

videre liv her på Hestehavegaard, og det vil vi naturligvis gøre hvad vi kan for, at de får.

Vi er vældig glade for, at så mange, ikke mindst i Nørre Søby, tænker venligt på os, og vores museum, og er interesseret i, at hjælpe os med, at gøre det endnu bedre, det vil vi gerne takke Jer alle for.

Jeg håber, at I en gang imellem vil kigge indenfor til en kop kaffe, hvor vi så kan tage en lille rundtur, og se hvordan det hele udvikler sig.

Else-Marie.

Låget på en medbragt grøn skotøjsæske åbner sig, og åbenbarer et gulnet bryllupsbillede, og  et brev, hvorpå der med sirlig skrift står at læse, at det er tilstilet frk. Erna Lyth Nørre Søby St., det er sendt den 22. februar 1927, og underskrevet Karl. Indholdet af brevet vil vi lade forblive en hemmelighed mellem de to, men de blev gift i Nørre Søby kirke 1929. Bryllupsbilleder viser det lykkelige par stående under æresporten ved døren til det gamle forsamlingshus på Trekanten, hvor festen blev holdt.

Under brev og billede ligger, sirligt indpakket i slørets blonder, brudebuketten.
Erna og Karl Lyth Larsen blev forældre til to drenge, hvoraf den ene altså er Ove, der mener, at hans gamle legetøj, og moderens omhyggeligt gemte minder, vil kunne få et godt